Ontmoet Jan Maarten - Frisse blik op identiteit

Artikel Ontmoet editie 11 | Frisse blik op identiteit | Jan Maarten de Bruin, voorzitter College van Bestuur Willem van Oranje Scholengroep

15-09-2022

Onze identiteit gaat over wie we zijn. De buitenwereld herkent onze scholengroep eraan. Naast onze kernwaarden onderscheiden wij ons door een protestants-christelijke signatuur. We geloven dat Jezus in woord en daad betekenis geeft aan ons leven. Vanuit Bijbels perspectief betekent dat: in eenheid verbonden zijn met verscheidenheid. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, je ziet de ander. Je maakt verbinding. Kijkend met je hart, omdat je dan pas de unieke persoon in elke leerling of collega ziet.

Die verscheidenheid omarmen we binnen onze scholengroep. Sterker nog, die boeit ons. Omdat het naadloos past in de wereld van vandaag en morgen. Onze leerlingen wacht een complexe toekomst waarin niets zeker is. School is de veilige haven. Onderwijs, eigenheid, talentontwikkeling en de persoonlijke ambities van onze leerlingen zijn onze hoogste prioriteiten. We ontfermen ons over ze om ze straks sterk en zelfverzekerd uit te laten varen.

Als bevlogen leerkrachten maken we het verschil. Wij zijn de gidsen op het pad naar ontplooiing en hun inspiratiebron. We laten ze zien hoe je kijkt met je hart. Door aandacht te schenken aan hoe iemand in elkaar zit, waar zijn of haar talenten en kwaliteiten liggen. Of hoe ze met hun zorgen en onzekerheden om kunnen gaan. Bovendien zijn we er voor elkaar, als medewerkers van de scholengroep. Elkaars steun en inspiratiebron.

Met een frisse blik op onze identiteit luiden we het nieuwe schooljaar in. Met de focus op kwalitatief goed onderwijs, maar zeker ook op het kijken met ons hart. Dat past en hoort bij onze identiteit.

Jan Maarten de Bruin

Inspiratiemagazine voor medewerkers
Voor medewerkers maakt Willem van Oranje Scholengroep het inspiratiemagazine Ontmoet. Het magazine dat inspireert en verbindt! Voor deze editie staat het thema ‘Frisse start’ centraal. Dank aan allen die hun ‘Frisse start’ bijdrage voor dit magazine leverden. Aan daadkracht geen gebrek. Lees de verhalen en laat je met plezier inspireren!

Lees Ontmoet | Frisse start! | editie 11 - september 2022
Download hier ons magazine Ontmoet